Kulak Çınlaması

Kulak çınlaması, dış etkenlerden kaynaklanmayan ve bir ses kaynağı olmayan sesleri algılamak olarak tanımlanabilir, kendi başına bir hastalık değildir.

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli sesler duyulmasına rağmen, genellikle “kulaklarda çınlama” olarak tanımlanır: vızıltı, uğultu, taşlama, tıslama, ıslık ve bazı insanlarda müzik veya konuşma sesi şeklinde duyulabilmektedir. Kulak çınlaması nadiren altta yatan ciddi bir durumun işaretidir.

Çoğunlukla geçicidir ancak günlük yaşam üzerinde önemli bir etkisi olabilir. Konsantrasyonu etkileyebilir, uyku zorluğu (uykusuzluk) ve depresyon gibi sorunlara neden olabilir.

Kulak Çınlaması Sebepleri Nelerdir?

Kulak çınlaması zamanla yavaş yavaş gelişebilir veya aniden ortaya çıkabilir. Genellikle aşağıdakilerle ilişkilidir:

yaşa bağlı işitme kaybı, yüksek seslere tekrar tekrar maruz kalmanın neden olduğu iç kulak hasarı, kulak kiri birikmesi, orta kulak enfeksiyonu, Ménière hastalığı, Otoskleroz ve işitme kaybına kalıtsal olarak neden olan orta kulaktaki anormal kemik büyümesi.

Bunlarla birlikte, kulak çınlaması olan her üç kişiden birinin kulakları veya işitmeleriyle ilgili belirgin bir sorunu yoktur. Çoğu insan, bir müzik konserinden sonra olduğu gibi yüksek seslere maruz kaldıktan sonra kısa süreli kulak çınlaması yaşamıştır. Kulak çınlaması çoçukluktan itibaren her yaş grubunda görülebilir ancak 65 yaş ve üstünde daha yaygındır.

Sağlık Uzmanınıza Ne Zaman Danışmalısınız?

Günlük yaşantınızda duyduğunuz çevre sesleri artık sizi rahatsız ediyorsa, konuşulanları anlamada zorlanıyorsanız ve geçmeyen bir kulak çınlamanız varsa bir uzmana danışmanız gerekmektedir.

Genellikle kulak çınlaması zamanla yavaş yavaş iyileşir, ya yok olur ya da beyin buna alışır. Sürekli veya aralıklı olarak kulaklarınızda zil veya uğultu gibi sesler duyarsanız

sağlık uzmanınıza danışmalısınız. Sorunun, kulak enfeksiyonu veya kulak kiri birikmesi gibi kolayca tedavi edebilecekleri bir durumdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını görmek için kulak muayenesi yapılması gerekmektedir.

Ayrıca herhangi bir işitme kaybınız olup olmadığını görmek için işitme değerlendirilmesi yapılmalıdır. Gerekirse, doktorunuz daha ileri testler ve tedavi için sizi yönlendirecektir.

Kulak Çınlaması Tedavisi

Kulak çınlamanızın altında yatan bir neden bulunabilirse, etkili bir şekilde tedavi etmek kulak çınlamanızı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Örneğin; kulak kiri birikmişse, temizlenmesi çınlamanızı giderebilir. Aviator online canlı krupiye oyunları, oyunu çok ilginç kılan yan bahisler ve 20 saniyelik oyun kuralları açısından da oyuna varyasyonlar sunar. Belirli bir neden bulunamazsa, tedavi; kulak çınlamanızı yönetmenize yardımcı olmaya odaklanacaktır. Bu durum aşağıdaki tedavileri içerebilir:

Ses Terapisi

Ses terapisi, kişiye kulak çınlamasını baskılaması için saflaştırılmış sesleri dinletmek olarak tanımlanabilir. Kulak çınlaması hakkında sizi bilgilendirerek ve bununla daha etkili bir şekilde başa çıkmayı öğrenmenize yardımcı olmayı amaçlayan danışmanlık yöntemidir.

Kulak Çınlaması Yeniden Eğitim Terapisi (TRT)

Beyninizin kulak çınlamasına verdiği tepkiyi yeniden eğitmeye yardımcı olmayı amaçlayan bir terapidir, böylece sesi kontol altına almaya ve daha az farkında olmaya başlarsınız.

2007 yılında TRT ile tedavi edilen 300’den fazla hasta üzerinde yapılan bir çalışmaya göre, sadece 3 aylık TRT tedavisinden sonra hastalar belirgin iyileşme göstermiş ve tedaviye devam edildiğinde daha fazla iyileşme meydana geldiği görülmüştür. Muayenehanemizde Op. Dr.

Nuran Kalekoğlu Erkalp‘in uyguladığı medikal tedavi ve Ody. Zeynep Daban‘ın uyguladığı TRT ile hastalarımızın çınlaması giderilmekte ve hasta memnuniyeti sağlanmaktadır.

Kulak Çınlaması Tedavisi Fiyatları 2021

Kulak çınlaması tedavisi fiyatları 2021 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.